Kristin Hrádek

Priorita (od největší po nejmenší)
950

Kristin Hrádek

Popis

Uprostřed krásných lesů nedaleko Děčínského Sněžníku, dokonale osamocené, stávalo od roku 1735 malé lovecké sídlo. Postavil si ho Jan Josef Thun-Hohenstein a pojmenoval ho po své manželce – Kristin Hrádek. Dnešní rekonstruovaný objekt je elegantním a komfortním hotelem s ceněnou restaurací. Zdejší kuchyň má jasně daný styl a přísně dodržovanou filozofii. V první řadě tu vsadili na domácí kuchyni, takže žádné polotovary a emulgátory, všechno se připravuje na místě a od základu, včetně vývarů. Jídelní lístek se neustále proměňuje v závislosti na sezóně, navíc je vždy i tematicky zaměřený – třeba dýňový nebo adventní… A teď to hlavní: Kristin Hrádek je jedna z mála restaurací v Česku, která má vlastní zpracovnu zvěřiny. Hotel má svou honitbu, ulovená zvěř jde rovnou z lesa na Kristin Hrádek. Pak se tu maso i staří, stahuje, porcuje – a putuje do hotelové kuchyně. Kromě vyhlášené zvěřiny vám tu nabídnou i ryby, drůbež, hovězí – vždycky důsledně z českých chovů, snaží se upřednostňovat lokální výrobce i soukromé farmáře. Gró hostů sem ale jede za zvěřinou – a dělá dobře.

Doporučení: jakákoli zvěřina ať už grilovaná, filírovaná nebo sous-vide; zvěřinové klobásy; hovězí líčka na víně s divokým kořením; borůvkové knedlíky z tvarohového těsta;

Otvírací doba

Provozní doba restaurace listopad až konec dubna: 

PO - NE : 11 - 21

Provozní doba kuchyně listopad až konec dubna:

PO - NE : 11 - 20

Telefon
+420 734 684 209
+420 601 325 067
E-mail
@email
Saxon-Bohemian Switzerland