Pekárna U Onďase Děčín
Pekárna U Onďase Děčín
Na místě druhdy legendárního bufetu Sever, naproti děčínskému hlavnímu nádraží, postává po ránu fronta na pečivo. Tady se totiž rodí vyhledávané rohlíky a chleby, tady se peče podle vlastních, a za dobu existence pekárny prověřených, receptur a surovin s jasným původem a bez chemických náhražek. Rodinná firma Jiřího Ondečky svou pověstí ručí za kvalitu – a to je hodně příjemný princip. K pečivu postupně přibyly i klasické české obložené chlebíčky a pomalu se spělo k resuscitaci bufetu, který tu kdysi dávno býval. Dnes si tu kromě výborného pečiva dáte přesnídávkové polévky i tradiční české hotovky a odnést si odtud Onďasův knedlík vážně není špatný nápad. Vyrábějí tu i zákusky a dorty.
Doporučení: Onďasův rohlík a Onďasův podmáslák (oceněné Regionální potraviny); dršťková polévka; čoko-pomerančový zákusek, Onďasův medovník