České Švýcarsko má svůj resort! Symbiolu…

České Švýcarsko má svůj resort! Symbiolu…

Anna Škopková, Andrea Kadlecová, 28.8.2024

To nejluxusnější zacházení po stránce ubytování, jídla, pití, wellness a dalších služeb naleznete v podnicích značky Symbiola. Jsou rozmístěny v těch nejatraktivnějších lokalitách národního parku a jestli jste v nich ještě nebyli, je na čase to změnit.  

U Fořta

Resort U Fořta

vznikl na místě bývalé hájovny na Mezní louce. Hotel, restaurace a takzvané "seníky", dřevěné loftové domky podle původních návrhů z 18. století, v nichž se budete cítit blízko přírodě, ovšem se vším pohodlím moderní doby a bez nutnosti vyklepávat si ráno z vlasů slámu. Kuchyně vám bude servírovat jednu regionální lahůdku za druhou, rozmazlí vás tu lněným povlečením a zpívající sprchou a ubytují i vaše domácí mazlíčky. Hned za plotem začíná Rysí stezka, a na Pravčickou nebo do Divoké soutěsky odsud můžete vyrazit pěšky. 

U Fořta

Wellness Hotel Zámeček

stojí v kopci nad Jetřichovicemi a když se tu ubytujete, budete si připadat, jako by vás zapomněli na prohlídkovém okruhu ve skutečném zámku. I zdejší kuchyně vás příjemně překvapí tím nejlepším z lokálních produktů a večery strávíte v unikátním wellness v pískovcem obložených prostorách bývalé konírny.

Wellness Hotel Zámeček

Garden Hotel Mezná

Třetím resortem skupiny Symbiola je Garden Hotel na Mezné, který aktuálně prochází rekonstrukcí a do budoucna slibuje podobně dokonalé zážitky jako oba již zmíněné resorty.

Garden Hotel Mezná

Ozdravovna v Jetřichovicích

To ale není všechno. Symbiola nedávno koupila bývalou Ozdravovnu v Jetřichovicích, impozantní budovu, kterou v roce 1927 slavnostně otevíral prezident Masaryk, a která stojí na prominentním místě přímo pod Mariánskou vyhlídkou. 
Plány na přestavbu zchátralé ozdravovny na velkokapacitní hotel jsou ambiciózní a pokud se je podaří uskutečnit, přinesou regionu dalších 180 pokojů s celkem 400 lůžky přímo v srdci národního parku. 
Na to si zřejmě ještě chvíli počkáme. Už teď se ale v Ozdravovně pořádají akce, díky nimž může veřejnost nahlédnout do jejích prostor a najít si na tohle úchvatné místo postupně znovu cestu. Vyplatí se proto sledovat Facebook.
V létě by se areál Ozdravovny prozatím proměnil v samoobslužný minikemp, ubytovat se bude možné i v chatkách v bývalém dětském táboře, v plánu je také otevřít místo pro teambuildingové akce, svatby a další kulturní nebo sportovní eventy, které přispějí na údržbu a opravy budovy.

Ozdravovna Jetřichovice


Když nad tím tak přemýšlíme, začíná se tu dost možná psát historie něčeho velkého a krásného. Pevně doufáme, že se Symbiola zapíše do dějin regionu podobně, jako šlechtické rody Kinských, Thunů a Clary-Aldringenů, kteří tu před více než dvěma stoletími začali pokládat základní kameny, či přesněji řečeno pískovcové kvádry Českého Švýcarska.   

Více na stránkách SYMBIOLY.